• aleksandar-kosina-studio-profesional
  • aleksandar-vujkov-mali-liman
  • anica-stanic-sah
  • branislav-popkonstantinovic-casovnik
  • igor-kekeljevic-lady-godiva
  • ivica-nikolic-brod
  • ivica-nikolic-stamparska-masina
  • kristina-nikolic-profesor-max
  • nenad-poznanovic-gratska-kuca
  • zorica-raus-ucionica

Obaveštenja

 DATUMOBAVEŠTENJE 
 

 

Saradnja

Crater Studio

Crater Studio je osnovan 2005. godine i u potpunosti je posvećen umetnosti digitalnih vizuelnih efekata za film i televiziju. Kompanija nudi kompletne usluge postprodukcije i vizuelnih efekata za igrani film, reklame i TV. Posebne usluge uključuju modelovanje (modeling), teksturisanje (texturing), senčenje (shading), osvetljavanje (lighting), rigovanje (rigging), animaciju (animation), kompoziting (digital compositing), mat pejnting (matte painting), set ekstenziju (set extension),  FX (effects), mečovanje (match moving), kijing (keying), rotoskoping (rotoscoping), art direkciju (art directing) i produkciju (production).

 

Crater Studio d.o.o.
Knicaninova 3/I

Beograd

 

http://www.craterstudio.com/

Mad Head Games

Mad Head Games je nagrađivani studio za produkciju video-igara iz Srbije. Osnovan je u junu 2011. godine od grupe prijatelja sa iskustvom u ovoj branši, okupljenih oko zajedničkog interesovanja za produkciju video igara, sa jedinstvenom vizijom da prave atraktivne i zanimljive igre, sa naglaskom na detaljima, originalnom stilu i ostrašćenosti.

 

Danas Mad Head Games proizvodi veoma uspešne igre i uspostavlja standarde u produkciji video-igara kroz unošenje umetničkog pristupa i intrigantne igrivosti u rekordno popularne HOPA (Hidden Object Adventure Games) igre, koje su igrane širom sveta. Iako studio Mad Head Games postaje veća, ozbiljnija i iskusnija kompanija, ostaje verna osnovnom principu oko kojeg su i nastali: firma koju čini grupa prijatelja.


 

Mad Head Games d.o.o.

Ćirpanova 46

Novi Sad

 

http://www.madheadgames.com/

 

Case 3D

Case 3D je kreativni studio koji pruža usluge 3D vizualizacije, animacije, dizajna, VR i AR, kao i brandinga pre svega usmerene profesionalcima iz polja arhitekture, nekretnina, građevinske industrije, dizajnere ili IT stručnjake. Naša vizija je da vaše ideje i želje oblikujemo i prezantujemo svetu korišćenjem kretivnosti, jedinstvenog know-how koncepta koji smo razvili tokom dugogodišnjeg iskustva i velike strasti za pomeranjem granica. Verujemo da su lični pristup, timski rad i posvećenost jedni od ključnih elemenata za pružanje kvalitetne usluge. Ove vrednosti su osnovni elementi svakog našeg projekta, s obzirom da želimo i uvek stremimo dugoročnoj saradnji sa svakim našim klijentom.

 

Neke od naših specijalnosti su 3D arhitektonska vizualizacija i planovi, 3D animacija, VR i AR usluge, dizajn eneterijera, 3D panorame, video produkcija, profesionalni foto servisi, veb dizajn i razvoj.

 

Case 3D d.o.o.

Balzakova 31

Novi Sad

 

http://www.case-3d.com/

DigitalKraft

DigitalKraft je kompanija koja pruža kompletne usluge u oblasti postprodukcije. Poznata je po kreativnom i kvalitetnom pristupu u filmskoj i reklamnoj industriji. Kompaniju je osnovao Ivan Pribičević, koji je 2003. godine okupio tim iskusnih frilensera iz regiona. DigitalKraft teži najvišim standardima u oblastima CGI, kompozitinga i specijalnih efekata, koje unosi u svaki projekat, nezavisno od produkcijskog formata i raspoloživog budžeta, osiguravajući na ovaj način uspešnu saradnju sa klijentima iz celog sveta. 

 

DigitalKraft d.o.o.

Svetogorska 18
Beograd

 

http://www.digitalkraft.rs

3Lateral

Kompanija 3Lateral je nastala iz strasti za stvaranjem digitalnih dublera, karaktera i bića za potrebe industrije video igara i filmske industrije. 
Kompanija se bavi 3D i 4D skeniranjem i obradom podataka, dizajnom digitalnih karaktera, njihovim modelovanjem i rigovanjem, razvojem kompletnih programskih rešenja za implementaciju digitalnih karaktera, kao što su Rig Logic, Character Customization i Population Generation sistemi.
Neke od video igara u čijoj produkciji je učestvovala kompanija 3Lateral su GTA5, Ryse: Son of Rome, The Order: 1886.

 

3Lateral d.o.o.

Trg Mladenaca 6

Novi Sad

 

http://www.3lateral.com/

 

Stručna praksa

Jedna od obaveza koje studenti imaju pre uzimanja teme za diplomski rad je polaganje ispita iz Stručne prakse. Stručna praksa znači da student treba da odradi 2 nedelje (10 radnih dana) u odgovarajućoj instituciji ili kompaniji, na poslu za koji je student školovan u okviru studijskog programa.

Uputstvo za Strucnu praksu.pdf

 

 

1

 

Uput za Stručnu praksu

Pre odlaska na stručnu praksu student treba da popuni Uput za obavljanje stručne prakse, koji rukovodilac Stručne prakse treba da potpiše. Uput služi da rukovodilac Stručne prakse odobri studentu odlazak u određenu firmu ili instituciju.

Uput za Strucnu praksu.zip

 

 

2

 

Stručna praksa

Tokom 10 radnih dana student koje student provodi na Stručnoj praksi, student mora da vodi Dnevnik stručne prakse, koji će na ispitu iz Stručne prakse morati usmeno da odbrani.

 DnevnikstrucneprakseNaslovnastrana_2022.zip

 

 

3

 

Potvrda o obavljenoj Stručnoj praksi

Nakon završetka stručne prakse, ovlašćeno lice u instituciji ili kompaniji u kojoj je student obavio stručnu praksu daje opisnu ocenu rada studenta popunjavajući Potvrdu o obavljenoj stručnoj praksi. Ovu potvrdu student ubacuje u Dnevnik Stručne prakse, a original donosi na ispit.

 

 

4

 

Slanje Dnevnika Stručne prakse

Pre prijave ispita student priprema u elektronskoj formi Dnevnik Stručne prakse. U njega kao drugu stranicu ubacuje skenirani primerak Potvrde o obavljenoj Stručnoj praksi. Dnevnik Stručne prakse se šalje rukovodiocu i pomoćniku Stručne prakse pre prijave ispita.

 

 

5

 

Ispit iz Stručne prakse

Kada je uradio prethodne korake, student prijavljuje ispit iz Stručne prakse. Student će naknadno biti obavešten mejlom kada da dođe na ispit iz Stručne prakse, na kojem se usmeno predstavlja rad u izabranoj kompaniji.

Student na ispit donosi original Potvrde o obavljenoj Stručnoj praksi.

 

 

Kontakt

prof. dr Ratko Obradović, rukovodilac Stručne prakse
E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

doc. dr Nenad Kuzmanović, pomoćnik rukovodioca Stručne prakse

E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

doc. dr Ivana Vasiljević, pomoćnik rukovodioca Stručne prakse

E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.